Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coŲrdinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op zín minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

Word master-atleet bij Impala!


Het is mijn passie, ik zit er vol van. Een paar jaar geleden zag ik op tv de wereldkampioenschappen atletiek voor masters en ik dacht: ‘Dat wil ik ook’. Masters heetten vroeger veteranen. Er worden jaarlijks competities voor masters georganiseerd en zelfs EK's en WK's. De atleten kunnen deelnemen aan diverse disciplines: lopen, springen, werpen.

Het is goed voor een mens zichzelf doelen te stellen. Door sport blijf je energiek, gezond, sterk en vol power. Je ontmoet sporters uit de hele wereld en je maakt nieuwe vrienden.
Ik wil een goede ambassadeur voor de mastersport zijn. Jij weet toch ook dat sport bedrijven belangrijk is, vooral als je ouder wordt? De gemiddelde leeftijd stijgt nog steeds en 100 worden is geen uitzondering meer. Vorig jaar bij de EK in Italië heb ik met bewondering gekeken naar een krasse tachtiger die een bijzonder pittige 800m liep!
Ik wil ook jou activeren! Echt, je bent nooit te oud om mee te doen. Vanaf je 35ste ben je al master en na 5 jaar kom je in een hogere leeftijdsgroep. Over blessures ga ik het niet hebben, want ja, die liggen wel op de loer, maar je tijd uitzitten en niets doen heeft veel meer risico’s. Mastersport staat zelfs op mijn menu, want gezonde voeding is onontbeerlijk. Daarom ben ik begonnen met een studie orthomoleculair voedingsadviseur en ik kan ook jou adviezen geven. Wil je de competitie aangaan met leeftijdgenoten, dan is dit jouw kans. Doe mee met mij en onze teams en ontmoet andere masters!
Ik zit er vol van. Jij ook? Waar wacht je nog op?
Afien Toering-Benus (V60) – AV Impala Drachten


   Terug 

Gepost op 04-04-2017 | 16:58

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport