Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coördinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op z’n minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

Verslag: Super Sunday in Arnhem


Afgelopen zondag hebben de triatleten van Impala een geweldige zondag beleefd. Met super weersomstandigheden, een super sport en super enthousiasme was het een echte “Super Sunday” te noemen. Alle teamcaptains van de maar liefst vijf teams die aan de start hebben gestaan hebben een verslag geschreven met de belevenissen van hun team tijdens de wedstrijd.

Eredivisie (teamcaptain: Brenda)

Voor het eerst in de zesjarige teamcompetitie triatlon geschiedenis mag een Fries team meestrijden op het hoogste niveau van Nederland. De dames van Impala hadden vorig jaar promotie afgedwongen naar de eredivisie triatlon. Op 30 april mochten Lizette van der Vegt, Sandra Sikkema, Elisabeth Postma en Brenda de Jong in Arnhem de strijd aan gaan met de top van Nederland.

Triatlon is al een ingewikkelde sport omdat je drie onderdelen doet, maar met alle regels tijdens een teamtriatlon erbij wordt het echt lastig. Tijdens de briefing voor teamcaptains een uur voor de start werd het voor de teamcaptain duidelijk dat het serieus werd. De teamcaptains van de andere teams waren coaches die aantekeningen begonnen te maken tijdens de briefing, Brenda stond daar als enige atleet. Gelukkig kwam Lizette er ook nog bij staan en hoopten we dat we alles konden onthouden (iets met blauwe en gele kaarten en strafboxen). Na een korte samenvatting te hebben gegeven aan Elisabeth en Sandra, mochten we als eerste team van start.

We zwommen mooi in een rij met Lizette als motor voorop en Elisabeth als een controlerende duwboot er achter aan. Na 19 banen en een goede wissel, begonnen we aan het fietsen, waar we een mooie strijd voerden met de Groningse dames.

Tegelijk met Groningen kwamen we van de fiets, zij wisselden iets sneller, maar na een volle ronde liepen we toch weer op ze in. Brenda werd verbaal aangemoedigd en geduwd door zowel Sandra als Lizette. Lizette werd helemaal enthousiast toen een van de Groningse dames braakneigingen kreeg, maar helaas konden we ze niet meer voorbij lopen.

Dankzij het fantastische team en alle aanmoedigingen van de andere Impalezen (rond de finish zag het rood/zwart) hebben we een mooie negende plaats weten te behalen tijdens ons debuut en daar zijn we zeer tevreden mee!

De volgende wedstrijd is het NK OD in Amsterdam.

1eDivisie (teamcaptain: Rudi)

Wat een Top dag!

Alle Toppers (zowel als deelnemer en als supporter) van AV Impala waren in Arnhem aanwezig, met twee mooie tenten op een perfecte locatie en perfect weer. Eindelijk was het zover, de eerste wedstrijd van het seizoen, waarbij de 1eDivisie boys voor een tactische beslissing hebben gekozen om Good old Menno met het fietsen op te offeren en dat pakte goed uit!

Na een degelijk zwemonderdeel (10e tijd van de 20 ploegen: 475m in 6:42) waarbij door de mannen goed op de snelheid van Rudi werd gelet (de opbeurende woorden van Jasper vlak voor de start: “Ik heb met je te doen Rudi” gaf de Bissels juist een extra boost), was er een strakke wissel en begonnen we aan het fietsen. Dit is zoals elk jaar een sterk collectief onderdeel en dat hebben we wederom bewezen met een vierde tijd (20 km in 30 minuten precies) en 40 km/u gemiddeld op een sterk geaccidenteerd terrein. Iedereen hield zich perfect aan de tactiek waarbij Menno met wat extra aansporingen in de finale de pedalen extra geselde. Na wederom een strakke wissel was het aan Jasper en Rudi om het maximale te geven bij de 5 km lopen, geholpen door “duwboot” René (“Ik kreeg pijn in mijn arm van het duwen en moest links en rechts afwisselen”, aldus de topper). Ook nu weer zeer geaccidenteerd terrein waarbij Jasper verbaal af en toe van zich liet horen, sterker nog in het begin gaf hij allerlei opdrachten: “Menno, neem een bidon voor me mee”, “René, doe mijn rits open”, enz , enz. Rudi zei niets, het enige wat René hoorde van Rudi was af en toe wat gepiep van zijn longen. Maar wat hebben we ons best gedaan zeg! (5 km in 17:50) Het resulteerde in een boven verwachting goede uitslag: VIERDE (in 00:55:35). Het is fantastisch dat deze atleten elkaar zo goed begrijpen in de wedstrijd en optimaal van het collectief gebruik maken. Als teamcaptain ben ik erg trots op onze ploeg! Groet, Rudi

2eDivisie (teamcaptain Gonda)

Hier doen we het voor!

Trainen, trainen en nog eens trainen!

En waar doen we het voor? Juist, om o.a. onderdeel te mogen zijn van een fantastisch zonnig sportevenement in Arnhem.

Een goed georganiseerde teamtriatlon als start van het seizoen voor alle divisies. Voor het eerst kwam het tweede damesteam aan de start van Impala en wel in de 2eDivisie. Wij; Esther, Bianca, Els en Gonda mochten om 13.20 uur het zwembad in en legden daar de 475 meter af in 9.44 minuten. Gelukkig had Gonda de baantjes geteld, want de tellers op de kant zaten heerlijk te kwebbelen en beslist niet op te letten. Het plankje en de vliegenmeppers lagen vergeten op de kant.

Eenmaal op de fiets ging het gelijk omhoog en omdat Esther alles had gegeven tijdens het zwemmen was er even een bijkom momentje nodig. Gelukkig herpakte Esther zich snel en konden we het tempo opvoeren. Na een kilometer of 7 besloot Esther (sportief als ze is) toch om de rest te laten gaan en gedrieën hebben we de strijd voortgezet. Het telkens stuivertje wisselen met een ander team vergde veel van onze krachten maar gaf ons ook vechtlust!

Het fietsonderdeel hebben we uiteindelijk in 40 minuten afgerond. Het looponderdeel volgde met een mooi parcours van verhard naar onverhard, van heuvel op naar heuvel af met daarbij de nodige tempowisselingen. Dit resulteerde in een mooie tijd van 25.22 min. Samen met de wissels kwamen we op een eindtijd van 1 uur 18 minuten en 43 seconden en een 21e plek in het klassement.

Het team bedankt alle meegekomen supporters en andere teamleden voor hun enthousiaste aanmoedigen en de gezelligheid en de fotografen voor de mooie foto's. We kijken uit naar het volgende sportevenement!

Ook deze teamcaptain is trots op haar team!

3eDivisie (teamcaptain: Stefan)

Ook voor de mannen van Impala in de 3eDivisie (Rutger, Raoul, Lammert en Marcel) was het een spannende dag, het zou ook voor hen de eerste wedstrijd van het seizoen worden. Is het lichaam wel sterk genoeg is altijd een onzekerheid waar men mee kampt. De koppies stonden dan ook vrij strak van de spanning toen zij aankwamen in Arnhem. Eenmaal klaar voor de start moest het dan toch echt gaan gebeuren, een geweldige teamtriatlon over de sprint afstand (475 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen). Het doel? Zo lang mogelijk bij elkaar blijven om optimaal gebruik van elkaars inspanning te maken. Regel om niet te vergeten, er moeten minimaal 3 personen van het team aan de finish verschijnen.

Bij het zwemmen was het onderling even aftasten om een solide trein te vormen in het water. Helaas hadden ze niet de meest alerte teller bij de zwembaan zitten (iets met een vliegenmepper ofzo), hierdoor hebben ze 50 meter te veel af moeten leggen. Gelukkig kon men na 8 minuut 31 naar de wisselzone rennen om te gaan beginnen aan het fietsonderdeel. Helaas moest Marcel tijdens dit onderdeel de groep laten gaan. Rutger, Raoul en Lammert zouden de rest van de tocht gaan vervolgen. In 33 minuut en 16 seconden wisten ze de 20 km af te leggen, dit betekende een nette zevende fietstijd van alle teams in de eigen divisie! Tot slot dan het lopen. Met drie man sterk zijn ze er aan begonnen en zo wisten ze ook over de finish te komen. Met een keurige eindtijd van 1 uur 5 en 52 seconden wisten ze zich als 15e te plaatsen. Een heel nette klassering tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen.

De volgende wedstrijd is in Groningen. Een kwart triatlon op 18 juni.

4eDivisie (teamcaptain: Anne)

Zondag 30 April SuperSunday begon voor de 4e Divisie vroeg, heeeel vroeg en wel om 05:30! De eerste teamwedstrijd van de 4e Divisie, wat best wel spannend is. De voorbereiding is goed geweest, mede mogelijk gemaakt door verschillende trainers van Impala!

Om 08:10 het team aangemeld, waaronder Bennie Hoeksema, Hendrik de Zwart, Sander van Kammen en Anne de Jong. Een sterk en mooi team. Ondanks de spanning die er heerst, weten we elkaar wat te ontspannen met humor.

Alle attributen die we nodig hebben tijdens de wedstrijd worden in gereedheid gebracht. Er worden onderling nog wat tactische weetjes en tips gewisseld. Dan is het tijd om de wetsuits aan te trekken. De gezichtsuitdrukkingen worden al wat strakker, waardoor we wat jonger worden ingeschat.

Om 10:30 worden we weg gefloten in het 25 meter zwembad van Klarenbeek en beginnen we aan de 475 meter zwemmen, welgeteld 19 banen. En geteld heb ik ze, ondanks de tellers die gewapend met vliegenmeppers en plankjes klaar stonden om ons het teken te geven van de laatste 50 meter. Het zwemonderdeel legden we af in een mooie tijd van 08:20 min.

Na een wat rommelige wissel (wetsuit uit, schoenen en helm op) het fietsonderdeel gestart. De route in totaal 20 kilometer met hier en daar wat hoogtemeters, als team dit kunnen uitfietsen. Sander nam bij het fietsen het meeste kopwerk op zich, zodat de andere drie mannen gespaard werden, om het looponderdeel goed te kunnen volbrengen. Het fietsonderdeel werd volbracht in 33:58 min.

Nadien volgde het onderdeel de 5km lopen. Anne begon wat voorzichtig, door een krampachtig gevoel in zijn rechterbovenbeen. Maar werd later door Hendrik opgepikt en naar de groep teruggebracht. Tijdens de tweede ronde ronde kon Sander het tempo niet bijbenen en gaf het teken dat we door mochten lopen. Ook in het looponderdeel zaten hoogtepunten en dat gaf toch wel wat spanning op de kuiten en onregelmatige ademhaling. Toch wisten Bennie, Hendrik en Anne in een mooie tijd de 5km af te ronden in 19:38 - waarna Sander na 35 seconden later ook over de finish kwam!

En het resultaat mag er zijn in een totaaltijd van 01:05:29 werden we boven verwachting 8e in de 4e Divisie van de 24 teams! Dus enorm trots op onze prestatie!

Tot slot nog een mooi beeldverslag gemaakt door de organisatie: Youtube


   Terug 

Gepost op 05-05-2017 | 20:57

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport