Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coördinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op z’n minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

Het regent pr’s bij de pupillen van AV Impala


Tijdens de tweede Athletics Champs wedstrijd op zaterdag 20 mei in Steenwijk wisten alle pupillen van AV Impala op in ieder geval één onderdeel hun pr te verbeteren. De persoonlijke prestaties zorgden bovendien voor mooie teamuitslagen, waarbij team 8 eindigde op de eerste plaats binnen hun poule.


Recordaantal Pupillen
In zes teams deden de pupillen van AV Impala mee aan de atletiekwedstrijd. "Vorige keer deden er al een recordaantal pupillen mee, dit keer zijn het er nog meer," vertelt trainer Rodney Hoogterp enthousiast. Met 40 pupillen was AV Impala het sterkst vertegenwoordigd. Verschillende onderdelen stonden op het programma, zoals de team estafette, sprint, vortex werpen, ver- en hoogspringen, slingeren, horden, medicienbal stoten en meters maken.

Applaus
De pupillen waren gedreven om hun prestaties binnen de verschillende onderdelen te verbeteren, maar hadden vooral ook veel plezier. Lukte het een keertje niet, dan kregen ze een herkansing, waardoor een eventuele teleurstelling nooit lang duurde. Wat opviel is dat vooral bij hoogspringen, mede dankzij de bruikbare tips van de trainer, de techniek per sprong verbeterde. Wanneer iemand na een aantal foutsprongen uiteindelijk toch met succes over de lat sprong, werd de prestatie beloond met een terecht applaus.

Athletics Champs Drachten
De volgende Athletics Champs wedstrijd is een thuiswedstrijd. AV Impala verwacht op zaterdag 8 juli ongeveer 200 pupillen van atletiekverenigingen uit Sneek, Leeuwarden, Steenwijk, Franeker en Heerenveen.


Door: Hilde Koopmans - ouder van deelnemende pupil


   Terug 

Gepost op 21-05-2017 | 14:30

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport