Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coŲrdinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op zín minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

Winst voor Rene Jaasma in Triathlon Heerenveen


Vorig weekend stonden er weer veel triatleten van Impala aan de start van mooie wedstrijden. Zaterdag was er de triathlon in Heerenveen over verschillende afstanden en zondag heeft Lammert van der Veen een halve triathlon volbracht!

Zaterdag - Triathlon Heerenveen

Afgelopen zaterdag was de 30e editie van de triathlon Heerenveen. Traditioneel een triathlon waar veel Impalezen aan de start staan. Zo ook deze editie. Bij de wedstrijd over de 1/8e triathlon startten er 10 Impalezen. Na 500 meter zwemmen werd de top 10 nog goed bezet door de Impalezen: Rene Jaasma klom als 2e uit het water, gevolgd door Raoul van Gogh (3e), Anton Theo Borger (4e), Rutger Wind (5e) en Anton Tuinstra als 9e. Tijdens het fietsonderdeel wist Rene Jaasma de koppositie te pakken en lukt het Anton Theo om de 2e plaats over te nemen. Ook Anton Tuinstra, Sander van Kammen en Sven Gmelich Meijling kenden een goed fietsonderdeel. Gedurende het looponderdeel kwam de positie van Rene Jaasma niet meer in gevaar en kwam zodoende als winnaar over de finish. Anton Theo Borger finishte achter hem op een keurige 2e plaats. Anton Tuinstra volgde op de 9e plaats (eerste man H40).

Dameswedstrijd

Tijdens de dameswedstrijd over de 1/8e triathlon kwam Trudy Veenstra als 3e uit het water. Tijdens het fietsonderdeel wist zij de koppositie over te nemen en weer af te geven. Als 3e wisselde Trudy naar het looponderdeel waarbij zij kon jagen op de koppositie. Door een lange eindsprint wist Trudy Veenstra als winnares over de finish te komen!

Olympische afstand

Naast de 1/8e triathlon werd er ook gestart op de triathlon over de Olympic Distance. Aalzen Alma en Vera Keidel startten op deze afstand. Zij moesten 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen.

Zondag - Halve triathlon Nieuwkoop

Afgelopen zondag was de halve triathlon van Nieuwkoop wat ook het NK is. Een halve traithlon betekent 1,9 km zwemmen, 90 kilometer fietsen (wat nu 95 km was) en nog een halve marathon lopen. De halve marathon lopen is hierbij voor mij het zwaarst. Vorig jaar heb ik de halve triathlon van Klazienaveen gedaan en daar 5 uur en 35 minuten over gedaan. Hierbij 2 uur en 18 minuten gedaan over de halve marathon en dat moest sneller, wat mij betreft. Advies van Lizette en andere Impalezen was dan rustig te beginnen met elk onderdeel zodat ik meer energie zou over houden voor het looponderdeel.

Dan de dag zelf, rustig mijn spullen bij de wisselzones neergelegd en me klaargemaakt voor het zwemmen. Bij de start in het water me iets voorin gepositioneerd en bij het begin van het zwemmen ontstond er al snel ruimte voor me. Na wat slaan en schoppen heen en weer mijn plekje gevonden en een stuk naast iemand gezwommen. Uiteindelijk een half uur over de 1,9 km gedaan en door naar de wissel. Toch geen shirtje aangedaan omdat het toch warm was en wel sokken aangedaan om blaren te voorkomen. Het fietsen ging wel goed, wel door veel ingehaald maar het niveau is eenmaal hoog op een NK. Uiteindelijk 2 uren en 39 minuten gedaan over het fietsen wat op een gemiddelde van ongeveer 35,5 km/u uitkomt. Dan het gevreesde onderdeel het hardlopen. Bij het begin ging het nog aardig en liep ik de eerste twee van de vier rondjes nog onder het half uur. Bij de laatste twee rondes werd het behoorlijk zwaar en kakte ik wat in. Op het laatst was het lopen van verzorgingspost naar verzorgingspost en elke verzorgingspost een spons en bekertje iso. Uiteindelijk tandenbijtend met stijve voeten over de finish gekomen na 5 uur en 19 minuten. Toch 16 minuten sneller dan vorig jaar waar het verschil met name zit in het (hard)lopen. Nu 2 uur en 2 minuten over de halve marathon gedaan. Op het looponderdeel dacht ik dat deze afstanden niet voor mij bestemd zijn maar begin me al te bedenken. Voor volgend jaar maar als doel stellen om bij de halve triatlon het lopen onder de 2 uren te doen.

Volgend weekend

Komend weekend zullen er weer twee teams aan de start staan bij de teamcompetitie. de 1eDivisie heren en 2eDivisie dames zullen dan starten in Almere. Heel veel succes!

Foto's: John Veenstra


   Terug 

Gepost op 24-05-2017 | 20:26

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport