Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coŲrdinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op zín minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

Verslag 2e competitiewedstrijd - Dames


Afgelopen zondag stond voor het damesteam van AV Impala de 2e competitiewedstrijd op het programma. Na de eerste ronde stond het team landelijk op de 34e plek, waardoor het zaak was dit weekend goede prestaties neer te zetten. Met het gemak van de thuisbaan, de vele aanwezige supporters en lekker weer erbij is dit gelukt.


Teuny Bosma trapte de dag af met het kogelstoten. Als enige master in het seniorenveld stootte zij de kogel naar een prachtafstand van 11,67m, wat een vierde plek opleverde. Rond dezelfde tijd startte Tavira Veenstra op het verspringen. Met nog weinig wedstrijdervaring sprong ze naar 3,93m. Het eerste looponderdeel van de dag werd gelopen door Cato Bontekoe. Ondanks de harde wind tegen op het eerste rechte stuk hield zij zich aan haar plan en liep de vooraf bedachte tijden. Het laatste stuk ging iets taaier, maar Cato kwam als vierde over de streep in een tijd van 2.24.00.


Anneke Kootstra pakte de seriewinst op het koningsnummer. In 13.61 snelde zij naar de finish met een sterk laatste stuk. Mariska van Hattum liep eveneens de 100 meter en deed dit 3 tienden sneller dan tijdens de eerste competitiewedstrijd. Zij finishte in een tijd van 16,46sec. Waar het voor een sprinter prettig is om de wind in de rug te hebben, geldt dit niet voor de werpers. Dit weerhield Teuny er echter niet van om 35,41m te werpen met de speer en daarmee de derde plek te pakken. Met minder dan een uur pauze tussendoor was het opnieuw de beurt aan Cato. Dit keer betrof het echter de enkele ronde. Met het zuur nog in de benen liep ze 63.11sec. Ook Tineke de Jong ging van start op de 400 meter. In haar tweede 400 meter ooit liep ze ruim een seconde van haar PR af en kwam na 67.73sec. over de finish.


Na de laatste serie 400 meter vlak werden er overal op de baan hordes geplaatst, wat betekende dat het de beurt was aan de lange hordeloopsters. Anke Zonderland pakte hier de winst en finishte in een PR van 64.61sec. Terwijl dit geweld losbarstte, was het ook de beurt aan Anneke om ver te springen. Het feit dat ze hierop niet veel had getraind was niet terug te zien in haar prestatie. Anneke sprong naar een nette afstand van 4.41m. Om kwart voor 3 begon Tavira aan haar tweede onderdeel, namelijk het hoogspringen. Met weinig ervaring hierin waagde zij zich aan 1.30, maar dat mocht helaas niet lukken. Desondanks een prestatie om als B-juniore met de senioren mee te doen!


De startblokken verschoven ondertussen naar halverwege de baan, waar het tijd was voor de 200 meter. Met een mooie wind in de rug zou dit voor goede prestaties kunnen zorgen. Tineke beet het spits af en won haar serie in 28.29. Dit was haar eerste 200 meter op een wedstrijd ooit, maar gezien het goede verloop ervan zullen er vast nog veel volgen. Met een korte pauze tussen haar 400 meter horden en de 200 meter liep Anke een nette race in 26.29sec. Dit betekende voor haar eveneens een PR.


Nadat de startblokken van de rondbaan werden gehaald, was het tijd voor de 3000 meter. Lange tijd kon het team hier geen atlete voor vinden, maar in de laatste week is het toch nog gelukt. Helga Keijer besloot de zeven-en-een-halve ronde op zich te nemen. Met weinig ervaring op de baan liep ze in zware omstandigheden (veel wind en hoge temperatuur) naar een keurige tijd van 13.20,36. Ondertussen vond op het veld het laatste werponderdeel van de dag plaats. Marlou Hospes wierp de speer naar 29 meter en 25 centimeter. Met weinig specifieke voorbereiding was dit een prima prestatie van Marlou. Om half vijf stond het laatste onderdeel op het programma, namelijk de 4x100 meter. Het blijft toch altijd een kunst om het stokje heelhuids over de finish te krijgen. Toch is het in de formatie Anke, Cato, Anneke en Tineke knap gelukt om dit te bewerkstelligen.


Al met al is dit een goede wedstrijd geweest voor het damesteam. In deze tweede competitiewedstrijd is er landelijk een 25e plek behaald, waardoor het team in het klassement is gestegen naar de 32e plaats. Met dit resultaat houden zij goede moed dat ze zich in de derde wedstrijd uit de degradatiezone werken, zodat het damesteam ook volgend jaar in de tweede divisie mag uitkomen.


   Terug 

Gepost op 29-05-2017 | 20:58

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport