Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coördinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op z’n minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

Verslag Teamcompetitie triatlon Almere Duin


Ook afgelopen weekend stond in het teken van triatlon. Deze keer werd er binnen de teamcompetitie gestreden op de Sprint afstand in Almere Duin. De heren van de 1eDivisie en de dames van de 2eDivisie kwamen hier in actie.

1eDivisie Heren

Het team voor vandaag bestond uit René, Jasper, Rudi en ik (Anton dus, als vervanger van Menno). De start was chaotisch, veel duwen en trekken in het water en ik kwam als 29e in de wisselzone., René en Jasper waren toen al op de fiets vertrokken. De eerste kilometers fietsen gingen wat moeizaam, ik zat namelijk in een groep welke niet samen wilde werken maar na ongeveer 7km fietsen sloot Rudi, met nog een aantal triatleten, bij onze groep aan en toen ging het een stuk beter. Heb zelfs kopwerk kunnen doen voor Rudi en na een vlotte wissel van mijn teammaatjes konden we los tijdens het lopen.
Al met al een prima resultaat: René 14e, Jasper 33e, Rudi 34e en ik had een 49e tijd, goed voor de 7e plaats als team.

Na dit resultaat staat ons team, na 2 wedstrijden, nog steeds op de 4e plaats overall.

De volgende wedstrijd voor ons team is op 1 juli a.s. in Stiens over de olympische afstand (OD).

2eDivisie Dames

Op 28 mei werd de tweede van de vijf triatlon wedstrijden in de 2eDivisie Noord dames gehouden in Almere Duin. Het betrof een sprinttriatlon (750m zwemmen, 20 km fietsen waarbij stayeren niet was toegestaan en 5 km lopen).

Het weer was perfect 25 graden, licht briesje (windkracht 3 uit het zuiden).

Het zwemparcours was in het IJsselmeer, fietsen op de dijk met mooi uitzicht op Amsterdam en lopen door de in aanbouw zijnde Almere Duinwijk over wisselende ondergronden en dijk op en af.

De start was een loopstart vanaf de kant het water in en vervolgens zwemmen waar dit kon. Vera kwam als eerste van ons team, tot ons aller verrassing als eerste het water uit (nummer 26 van het totaal). Ook het fietsen ging bij haar super (44e) en met het lopen werd ze zelfs zevende om als 16e te eindigen in het individuele klassement. Zelf vond ze dat de wissel zwemmen/fietsen nog wel wat sneller kon en dat ze nog wel wat harder moest kunnen fietsen. Maar snel een ligstuur monteren.

Als tweede eindigde Gonda. 31e uit water, 61e bij fietsen en 81e bij lopen en overall 67. Gonda had veel last van haar longen door het weer, veel fijnstof in de lucht door het droge weer. Els werd derde van het team. 73e bij zwemmen, veel te veel meters gemaakt. (In het IJsselmeer missen de lijnen op de bodem). 82e bij fietsen, 61e bij lopen en overall 79.

Bianca werd 67e bij zwemmen, 88e bij fietsen (vaker naar het werk fietsen), 69e bij lopen en overall 82e.

Wij werden uiteindelijk 17e van de 24 in het algemene klassement. Mooi 4 plaatsen gestegen in het algehele klassement van 21 naar 17!

De volgende wedstrijd van deze dames is op zaterdag 24 juni in Zeewolde en betreft de olympische afstand.


   Terug 

Gepost op 31-05-2017 | 17:06

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport