Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coŲrdinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op zín minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

NK Masters Gouda: 3x goud en 1x zilver voor Impala


De gedrevenheid van een atleet, van welke leeftijd dan ook, is tevens zijn grootste struikelblok.

De Nederlandse Kampioenschappen voor Masters werden afgelopen weekend in Gouda gehouden. Er waren veel aanmeldingen, maar last minute toch ook weer afmeldingen door blessures. Dat is bij de Masters atletiek, met leeftijdscategorieën van 35 tot 100 jaar, wel het lastigste aspect: heel blijven. Steeds het trainingsprogramma bijstellen of zelfs helemaal op non-actief moeten, is moeilijk voor gepassioneerde sporters.

Het juiste evenwicht vinden qua trainingsarbeid is het allerbelangrijkste. De medaille winnaars van dit weekend, Paul Wolters (M50), Afien Toering-Benus (V60) en Wieger-Jan de Wit (M40) en Klaas de Vries (M50) van Impala weten dit als geen ander.

Paul was lange tijd geblesseerd, een hardnekkige elleboogblessure dwong hem geruime tijd tot rust. De intensieve alternatieve trainingsarbeid heeft wel zijn vruchten afgeworpen, bleek bij dit kampioenschap. Zijn speer raakte pas na ruim 49 meter de grond. Ondanks de beperkte werptraining heeft hij een prestatie op topniveau neergezet.


Afien kon na een voetfractuur bijna een jaar niet of nauwelijks trainen. Ze stond vorig jaar met de snelste 400-metertijd in haar leeftijdscategorie te boek, maar kon toen door de blessure de NK-titel niet veilig stellen. Na een korte trainingsopbouw lukte dit afgelopen zaterdag wel in 1.18.7. Helaas moest ze zich zondag voor haar andere favoriete afstanden (200 en 800 meter) afmelden omdat de oude voetblessure toch weer de kop opstak.

Kogelstoter Wieger-Jan is nog wat jonger en heeft qua blessures de minste tegenslagen gehad. Als fysiotherapeut kan hij zijn pijntjes natuurlijk ook goed beteugelen. Misschien is zijn relativerende karakter wel de beste basis voor zijn succesvolle sportcarrière. Hij behaalde dit weekend zijn elfde nationale titel met een stoot van ruim 14 meter.

Klaas de Vries was ook van de partij in Gouda en hoewel zijn voorbereiding op het toernooi niet optimaal was, won hij met overtuiging zilver op de 400m. Dat hij zowel de serie als finale binnen een paar uur moest lopen was een behoorlijke belasting en toch verbeterde hij zijn serietijd met  ca. 2 sec. en finishte in een knappe 56,96.


   Terug 

Gepost op 14-06-2017 | 11:08

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport