Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coŲrdinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op zín minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

Trots op de pupillen van AV Impala


“We zijn trots op jullie!” Ruim 200 pupillen werden zaterdag 8 juli bemoedigend toegesproken op de atletiekbaan van AV Impala tijdens hun laatste wedstrijdonderdeel ‘meters maken’ van de Athletics Champs wedstrijd. “Het maakt niet uit hoe snel je gaat, maar blijf lopen, tot het fluitsignaal,” vervolgt coördinator Sierd Wijnalda rustig door de luidsprekers.


Pupillen van AV Impala streden op hún atletiekbaan tegen teams van andere Friese verenigingen en vereniging AV Start ‘78 uit Steenwijk. Tijdens de veelzijdige Athletics Champs wedstrijd werden in drie uur tijd zeven atletiekonderdelen beoefend.


Sportief succes
Van de prestaties viel de vortex worp van A-pupil Simon Bouma op: Hij wierp maar liefst 36,5 meter! Wat verder vooral opviel, was de sportieve inzet en het plezier van de kinderen. “Iedere wedstrijd doen er weer meer pupillen mee,” vertelt trainer Rodney Hoogterp enthousiast. “Dit keer waren wel 47 pupillen.” Ondanks de regenachtige start was deze wedstrijd, mede ook dankzij de inzet van ouders en de vele vrijwilligers, een sportief succes.

Athletics Champs
Elke wedstrijd van Athletics Champs start met een team estafette, daarna zijn er 5 onderdelen waaronder horden, sprint, vortex werpen, kogelstoten en (hurk)hoogspringen. Afsluitend is er een duurloop waarbij de pupillen, afhankelijk van hun leeftijd, in vier of zes minuten zoveel mogelijk meters afleggen. De wedstrijden zijn geschikt voor iedereen. Ook voor nieuwe leden.
Door: Hilde Koopmans - ouder van deelnemende pupil


   Terug 

Gepost op 09-07-2017 | 16:11

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport