Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coördinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op z’n minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

Trots


Vorig jaar eind september zaten vier dames van Impala piekerend rond de tafel in het clubhuis van Impala, doen we het wel of doen we het niet

Alle voor en nadelen werden tegen elkaar afgewogen. Na een lang overleg luidde het besluit: We gaan ervoor!! Wel met toezegging van alle 4 de dames, er dan ook echt voor te gaan, dus wel je best doen om niet geblesseerd te raken, vakanties af te stemmen op de wedstrijden enz. Grote kans dat we na één seizoen alweer zouden degraderen, maar dan hadden we het in ieder geval wel geprobeerd. Er werd een mail gestuurd naar de NTB, “we gaan de uitdaging aan en maken ‘graag’ gebruik van onze afgedwongen promotie.” Impala zou in 2017 uitkomen in de Eredivisie triathlon bij de dames. Al vrij snel in het seizoen werd duidelijk dat er niet gedegradeerd zou worden. Niet omdat we boven de degradatiestreep stonden, maar omdat ze meer damesteams in de eredivisie wilden hebben. Dus andere divisies zouden verplicht moeten promoveren (tot nu toe mocht je kiezen of je wilde promoveren) en bij de dames zou er geen team degraderen uit de eredivisie.

Afgelopen zondag, 10 september was alweer de 5e en laatste competitie wedstrijd van 2017, een team-relay in Almere. Aan de start stonden dezelfde 4 dames, die ook aan de start hadden gestaan in Arnhem (TTT), Amsterdam (NK OD), Rotterdam (RBR) en Veenendaal (NK sprint), Lizette van der Vegt, Sandra Sikkema, Elisabeth Postma en Brenda de Jong. De relay tijdens de challenge Almere ging over 380m zwemmen, 7km fietsen en 2km hardlopen, heel wat korter dan de atleten die hier zaterdag aan de start stonden. Het zwemmen was een driehoek, met redelijk wat golfslag door de harde wind. Met het fietsen gingen we, eerst vol tegen de wind in, om het zwemwater heen, naar wisselzone 2, waar de schoenen moeilijk op hun plek te houden waren door de harde wind. De speaker wist nog te melden dat we de schoenen mochten verzwaren, om te zorgen dat ze op hun plek bleven staan (maar toen stonden wij al bij het zwemmen klaar). Het loopparcours ging door het winkelcentrum, bij de voorkant van het stadhuis erin, langs burgerzaken en via de achterkant er weer uit, waarna we via de winkelstraat terug gingen naar het water, waar de volgende zwemmer klaarstond. Lizette startte en tikte Brenda aan, welke vervolgens Sandra aantikte, die op haar beurt het denkbeeldige stokje overgaf aan Elisabeth. Als 9e team bereikten we de finish.

Als titel boven het stuk staat TROTS (met hoofdletters). In de sport draait het vaak om podiumplaatsen en ook wij staan natuurlijk graag op een podium. Maar allereerst waren we al erg trots dat we vanuit de 1e divisie promoveerden en daarnaast ook heel trots op het team, geen ruzies gehad (we blijven tenslotte toch vrouwen), er voor elkaar gestaan, elkaar gesteund hebben en misschien wel het belangrijkste, plezier gehad! We hebben mooie strijd kunnen leveren, hetzij niet voorin, maar we deden mee. Voor volgend jaar zijn er ook weer individuele doelen gesteld, maar gaan we ons proberen te handhaven in de eredivisie en gaan we vooral weer, proberen er een heel mooi jaar van te maken.


   Terug 

Gepost op 18-09-2017 | 19:18

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport