Algemeen nieuws


We blijven hard werken aan de professionalisering van onze club. Afgelopen weken zijn er weer acht nieuwe assistent trainers opgeleid. Petje af en gefeliciteerd!

Gepost op 21-12-2017 | 11:49

Op zondag 17 december 2017 gaat de eerst de BattleRun plaatsvinden, een hardloopwedstrijd van 8 km en 1.1 km. De recreatieloop over 8 km gaat over de noordkant van drachten. De MiniRun gaat over 1.1 km.

Lees verder  

Gepost op 04-12-2017 | 16:01

"Veel activiteit, veel plezier en iedereen kan blijven meedoen," zegt coŲrdinator Sierd Wijnalda door de microfoon. Hij spreekt de pupillen en het publiek van de eerste indoor Athletic Champs op zaterdag 25 november enthousiast toe. Aan deze wedstrijd deden in verschillende teams ook 26 pupillen van AV Impala mee.

Lees verder  

Gepost op 29-11-2017 | 21:19

In deze tijd van het jaar vinden veel trainingen in het donker plaats. Veiligheid gaat voor alles, dus zorg dat je op zín minst goed zichtbaar bent. Met onze nieuwe reflecterende hesjes is dat een koud kunstje geworden. Op vrijdagavond 10 november jl. werden ze met groot enthousiasme ingewijd door onze D-Junioren.

Lees verder  

Gepost op 14-11-2017 | 20:55

Hallo Impalezen!

De data waarop de clubfeesten dit jaar gaan plaatsvinden zijn bekend

Lees verder  

Gepost op 29-10-2017 | 18:21

Femke Giebels en Chris Smeman werken bij Fitaal en zijn ook beide actief bij Impala. In het kader van de samenwerking tussen Fitaal en Impala gaven zij een clinic, aan een tiental trainers die meer wilden weten over deze belangrijke oefeningen voor lopers en atleten.

Lees verder  

Gepost op 25-10-2017 | 11:54

 

Baanatletiek nieuws   

Verslag finale wedstrijd 2eDivisie Dames


Zaterdag 9 september was de vijfde en laatste wedstrijd van 2017 van de 2e divisie noord wedstrijd in Vroomshoop.

Het team bestond deze dag uit Bianca Poelman , Els ter Schure, Gonda van der Ploeg en Sandra Middel (voor Sandra was het de eerste teamtriathlon). Op de heenreis viel de regen met bakken uit de lucht en onze sporttassen waren dan ook voorzien van diverse plastic zakken om onze spullen te kunnen afdekken. Maar eenmaal op de parkeerplaats aangekomen, kwam er een waterig zonnetje tevoorschijn en werd het langzaam droog.

En ook gedurende de wedstrijd bleef het gelukkig droog. Om 12.31 zijn we met z'n vieren gestart in het 50m zwembad (20 graden) zonder wetsuit. In een treintje achter elkaar aan hebben we de 450 meter in 9.17 minuten gezwommen. Els was erg blij met de temperatuur, in tegenstelling tot Gonda. Gonda kon niet aan de temperatuur wennen en kwam dan ook behoorlijk koud uit het water en wilde nog maar 1 ding: keihard fietsen om weer warm te worden. Daarbij konden de andere dames natuurlijk niet achterblijven.

Sandra had door het zwemmen in het begin moeite om bij te blijven, maar door super teamwork kon zij gedurende de 2 rondes weer wat herstellen. Er moesten 2 ronden gefietst worden met veel bochten en 2x een rotonde van bijna 360 graden. Geen snel parcours dus. We hebben er 35.15 minuten over gedaan en konden nog redelijk fit beginnen aan het laatste onderdeel. Sandra vertrok als een speer en ook hierbij konden de andere dames natuurlijk niet achterblijven. Ook hier hebben we elkaar goed geholpen en de aanmoedigen van de buurtbewoners en de vrijwilligers werden goed ontvangen. Dit heeft ons naar een prima looptijd gebracht van 26.30 minuten over 5,5 kilometer. Al met al een fantastische laatste teamtriathlon, waarbij we met z'n vieren over de finish zijn gekomen in een tijd van 1.15.48.

Tijdens ons hele race werden we aangemoedigd door Karin en Stefan. Stefan was tevens onze vrijwilliger die dag en ondersteunde de jury bij deze wedstrijd. Nogmaals heel erg bedankt daarvoor. Ook zijn er filmpjes gemaakt door Karin en ook daar zijn we heel erg blij mee. Top!!


   Terug 

Gepost op 18-09-2017 | 19:22

 

Andere afdelingen:
Wegatletiek  »
Triathlon  »
Wandel Sport  »
Onze wedstrijden:
03-02 - Indoor Drachten
Like ons voor wedstrijd-updates.
Wedstrijd kalender:
03-02 - Indoor Drachten
Uitslagen:
10-06 - NK Masters
23-04 - Hurdles / Sprint Special
19-04 - 2e DSM Baancircuit
17-04 - Paaswedstrijd
17-04 - Memorial Saskia's 7
Volg ons op Twitter:

Veneboer Sport
Word lid voor onze facebookgroep voor Impala leden. En houd elkaar op de hoogte met nieuwtjes of informatie.


Partners:
Veneboer Sport

Hosting:
Veneboer Sport