AV Impala Drachten

BRONS, finales en PR’s op Nationale CD Indoor

26 February 2018

Tijdens de Nationale CD Indoor in Apeldoorn hebben 10 Impala atleten uitstekend gepresteerd. Alyssa Bulthuis wist zelfs een bronzen medaille in de wacht te slepen door 3e te worden op de 60m horden bij de Meisjes D1.

Dag 1: D-junioren
Alyssa Bulthuis en Martje ter Doest kwamen in actie op de 60m horden bij de meisjes D1. Beide atletes kwamen eenvoudig door de series heen met tijden van 11.17 en 11.87. In de halve finale verbeterden Alyssa en Martje hun serietijden (en PR’s) door 11.01 en 11.70 te lopen. Alyssa plaatste zich daarmee voor de finale, Martje eindigde op een mooie 11e plaats. In de finale liet Alyssa opnieuw een PR optekenen: 10.94 en daarmee 3e van Nederland!Bij het hoogspringen werd Alyssa (1.30m) 14e en Martje (1.20m) 19e. Alyssa haalde de verspringfinale door 4.00m te springen in de kwalificaties. In de finale eindigde ze als 10e met 3.85m. Martje werd ook nog 16e bij het kogelstoten met een afstand van 7.74m.

Silke Bosgraaf haalde bij de Meisjes D2 de halve finales op de 60m door in de series een nieuw PR van 8.86 te lopen. In de halve finales liep ze opnieuw onder de 9 seconden (8.98) en eindigde ze als 23e.

Dag 2: C-junioren
De C-junioren mochten op zondag aantreden voor hun Nederlands Kampioenschap. Mark Scholten mocht namens Impala de dag aftrappen op de 60m horden. Mark maakte het nog even spannend door vals te starten, maar kwam toch makkelijk de series door in 9.78. In de halve finale ging het al een stukje harder (9.56) om dan uiteindelijk in de finale te pieken door 9.35 te lopen. Dat leverde hem een knappe 4e plaats op.

Hannah Talstra kwam in actie op de 1500m en presteerde voortreffelijk. Na lang met de voorste groep meegelopen te hebben moest Hannah de eerste 4 meiden laten gaan na een tempoversnelling. Hannah verdedigde haar 5e positie met verve en finishte in een nieuw PR van 5.18.31.

Piter Nijboer haalde een finaleplek bij het kogelstoten door in de kwalificaties 11.27m te stoten. Daarmee verpulverde hij zijn vorige PR, dat nog beneden de 10m grens stond. In de finale werd Piter 12e met 10.37m. Gerbrand Bontekoe wist zijn PR ook te verpulveren door in de verspring kwalificaties 5.43m te springen. Gerbrand haalde daarmee de verspringfinale, waarin hij 12e werd.

Florian van der Dussen en Gerbrand Bontekoe liepen beide sterk op de 60m. Florian plaatste zich met 8.07 voor de halve finale. Gerbrand lukte dat niet, maar kon zeker wel tevreden zijn, want hij liep wel een dik PR: 8.44. Tussen de series en de halve finales in kwam de estafetteploeg in actie op de 4x50m. Door een val bij de 3e wissel hielden zowel Florian als Gerbrand daar vervelende wonden aan over. Des te knapper was het daarom dat Florian in de halve finales van de 60m een hele mooie 7.92 liep. Daarmee liep hij voor het eerst onder de 8 seconden en werd hij 15e.

Fiona de Vries liep in de series van de 60m horden een nieuw PR door 10.49 te lopen. Pas vele uren later kwam Fiona opnieuw in actie, ditmaal bij het hoogspringen. Met een hoogte van 1.40m werd ze 12e. Pjotr ter Doest kwam in actie bij het kogelstoten en verspringen. De 4kg kogel landde precies na 7.00m, wat hem een 19e plaats opleverde. Bij het verspringen werden zijn beste sprongen helaas afgekeurd (afzet over de balk). Pjotr moest zich daarom tevreden stellen met een sprong van 3.98m.